Кулинарен празник с Ути пред Общината

За втора поредна година Зонта – клуб Пловдив ще се включи в Седмицата на Благотворителността, организирана под егидата на Община Пловдив, с кулинарна фиеста с участието на Ути Бъчваров. 

Събитието, което са подготвили за неделната сутрин Ути, чаровните дами от Зонта и екипът на Община Пловдив, ще бъде свързано с традиционната българска зимнина – лютеничката. Напълнили са кошници с прясно изпечени зеленчуци, специално подбрани билки и меродийки за чудесен резултат. И докато къкри българският елексир, Ути ще показва на малчуганите и техните родители как да си приготвят здравословно меню за училищната раница. С ритъма на кръшна българска ръченица ще заври и вече познатата пилешка супа, запазената марка на Ути.

За гостите на събитието дамите от Зонта – клуб Пловдив и Община Пловдив са приготвили много изненади. Посетителите няма да останат само зрители, а активно ще участват в  беленето на чушките и доматите. Ще има забавна детска работилничка, в която децата ще могат да дадат воля на творчеството си. Организиран е конкурс за най-добра рисунка от макарони, както и томбола с много награди. 

Благотворителната кауза, за която ще се набират средства, е реовиране и облагородяване на пространството около детска железница – Пловдив и изграждане на съоражения за деца с увреждания. Детската железница е една от емблемите на града ни, затова идеята тя да бъде обновена и да се превърне в една от атракциите на Пловдив, е кауза заслужаваща обществената подкрепа.

Зонта вече има за свой съмишленик „Галакси пропърти грп” ООД – водеща инвестиционна компания, оперираща в сферата на недвижимата собственост и туризма. Със своята благотворителност пицарии „Верди” отново  ще бъдат вярната стража в кулинарното царство, предоставяйки за каузата огромна,  като усмихнато слънце пица.

Зонтианките и Община Пловдив са твърдо убедени, че тази традиция ще спомогне да се съберат повече средства за реновирането на детската железница, символ на поколения пловдивски деца.

Елате и намажете по една филийка с щедрост, съпричастност и много топлина!

Зонта ви очакват днес на площад „Стефан Стамболов” (пред сградата на Oбщина Пловдив) от 10.00 часа.

Вашият коментар