Мобилна мрежа за защита на животни

WWF – водещата световна организация за защита на застрашените видове и британският виртуален мобилен оператор Digital Spring са в основата на изключителна интересна инициатива.Идеята е да бъде създадена мобилна мрежа, която да  позволява на хората да трупат средства за опазване на природата всеки път, когато използват мобилния си телефон.

Новата мрежа се нарича WWF Wildlife Mobile и е първата по рода си във Великобритания. Целта й е повече от ясна – да помогне за опазване на застрашени видове като тигри и носорози. В мрежата може да се включи всеки. 10 на сто от нетните приходи от разговори ще се отделят за опазване на природата.

Според WWF, използването на мрежата не би струвало повече, отколкото ползването на други големи мобилни мрежи – даже мое да е по-евтино. Това е така, защото благодарение на благотворителната си работа операторът ще се радва на намалена данъчна основа.

„Повечето хора използват мобилен телефон, така че това е новаторски и лесен начин за хората да дадат своя принос за опазване на природата. Ако сте загрижен за околната среда и дивата природа, това няма да ви струва нищо, но ще натрупва жизненоважни средства за WWF“, заяви Тобин Алдрих от WWF.

WWF заяви, че иска да набере милиони лири за дивата природа чрез инициативата и че две седмици редовна употреба на телефона са достатъчни за покриване на разходите за доброволчески патрул от трима души, ангажирани в борба с бракониерството, работещи за защита на тигрите и носорозите в Непал.

tigri1

 

 

Вашият коментар