Наградиха най-интересните фестивали и заведения за туристи в Пловдив

Двадесет и шест победители в пет категории в първите „Годишни награди за постижения в туризма“ за 2016 година на община Пловдив

„Най-оригинално събитие в областта на туризма” бе връчено на Недялко Славов за 10-то юбилейно издание на Международния фестивал „Черната кутия

Община Пловдив връчи за първи път „Годишни награди за постижения в туризма“. Съгласно регламента на наградите, представителите на туристическия бранш бяха отличени за постижения през изминалата 2016 година в общо пет категории: „Най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив“, „Най-оригинално събитие в областта на туризма в град Пловдив“, „Най-висока заетост на легловата база “ – места за настаняване клас А (големи хотели), „Най-висока заетост на легловата база“ – места за настаняване клас Б (семейни хотели, къщи и стаи за гости) и „Любимо заведение в Пловдив“.

От януари до март, експерти от общинско предприятие „Туризъм” и професионално жури, съставено от членове на Консултативния  съвет по туризъм на община Пловдив обработиха данните в категориите „Най-висока заетост на легловата база” и „Най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив”, а анкетно гласуване чрез медийните партньори и туристическите информационни центрове в града определи победителите в категориите „Любимо заведение в Пловдив” и „Най-оригинално събитие в областта на туризма”. 

В ролята на водещ се изяви атрактивния  солист на Държавна опера- Пловдив – австралиецът Марк Фаулър, който заедно с колежката си Светлана Иванова – солист на Държавна опера – Пловдив, в акомпанимент на пианистката Росица Димова, изпълниха музикалните паузи между награждаването в отделните категории.

В раздел „ Най-висока заетост на легловата база, клас А“ и „Най-висока заетост на легловата база, клас Б”, наградите връчи Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия”, член на Консултативния съвет по туризъм към община Пловдив и на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Директорът на фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев обяви победителите за 2016 г. в категорията „Любимо заведение“, в която бяха отличени по едно заведение във всеки от 6-те района на града, единствено в  район „Централен“, анкетите са определили 4 победители. Васил Антонов – управител на Туристическа агенция „Антонов”, член на Консултативния съвет по туризъм и на Българската асоциация на туристическите агенции обяви победителите в категорията „Най-оригинален нов туристически продукт за Пловдив”, в който два продукта си поделиха първото място.

В категорията „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2016 г.” бяха връчени грамоти за участие и плакети за победителите, заели съответно 1-во,2-ро и 3 –то място. В този оспорван и богат на събития раздел, третото място бе поделено от две туристически събития,получили равен резултат от онлайн и анкетното гласуване. Наградите бяха връчени от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив Амелия Гешева. 

С цитат от американския мислител Ралф Емерсън, който казва, че: „Единственият начин да имаш партньори е ти самият да бъдеш такъв!", Виделина Гандева – директор на ОП „Туризъм“ Пловдив връчи извън регламента на наградите, почетни грамоти и плакети за партньорство на фирми, които активно са подпомагали провеждането на събития в туризма през 2016 г.,включително за организацията и провеждането на традиционната Международна среща по туризъм, чието девето издание предстои през ноември в Пловдив. Вечерта завърши с коктейл и изпълненията на струнен квартет Classic View.

ПОБЕДИТЕЛИ в първите „Годишни награди за постижения в туризма“ 

Категория „Заетост на легловата база в места за настаняване, клас Б“-плакети

ІІІ-то място – къща за гости „8 и 1/2”
ІІ-ро място – къща за гости „Олд Пловдив”
І-во място – семеен хотел „Бизнес хотел Пловдив” 

Категория „Заетост на легловата база в места за настаняване, клас А“-плакети
ІІІ-то място – хотел „Новиз”
ІІ-ро място – хотел „Афродита“
І-во място – хотел „Лендмарк Крийк хотел”

Категория „Любимо заведение“-плакети

В район „Централен” любимите заведения за 2016 г. са 4 –  класически ресторант ”Сол и пипер”, класически ресторант„Паваж”, бирария „Амстердам” и класически ресторант „Хемингуей”. 
В район „Северен” любимо заведение – ресторант с национална кухня „Сомбреро”. 
В район „Западен” любимо заведение – кафе-аперитив „Марбея” 
В район „Южен” любимото заведение за 2016 г. – класически ресторант „Ноте ди вино” 
В район „Източен” любимо заведение за 2016 г. – класически ресторант „Класик”
В район „Тракия“ любимо заведение за 2016 г. – бирария „Йегерхоф”

Категория „Най-оригинален нов туристически продукт за Пловдив“-две първи награди-плакети

Дан Травел“, съвместно с вила „Юстина“ – за продукта „4 сезона вино и култура“
„Бългерия уайн турс“ – за продукта „Тематични комбинирани турове“

Категория „Най-оригинално събитие в областта на туризма”-плакети

ІІІ-то място – „Празници на Стария град” 
ІІІ-то място – „Есенен панаир на занаятите”
ІІ-ро място – „Нощ на музеите и галериите”
І-во място – „Дефиле на младото вино”

За автора

Вашият коментар