Най-бързото и екстремно „Колело на смъртта“ на цирк „Колозеум“ идва Пловдив

„Не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Изкуството е храна за душата!“ твърдят артистите от „Колозеум“

Цирк „Колозеум“ ще радва пловдивчани от 7 до 17 юни, включително.

Шапитото на цирк „Колозеум“ е разположено на най-новата локация за представления в район „Тракия“ срещу магазин „Форум“. (във вътрешното пространство с излаз към италианската уличка на комплекс „Тракия Плаза“)

Забавленията, които очакват посетителите са много и разнообразни – клоунада, фокуси, дресура на коне, хула хоп, дресура на кучета, гълъби, камерунски козички, лама алпака, дресура на котки, въздушен трапец, дресура на камили. И разбира се, най-бързото и екстремно "Колело на смъртта“!

Билети се продават на касите на цирка от 6 до 17 юни включително. 

Цирк „Колозеум“ е създаден през 2006г. от младия, второ поколение цирков артист, Момчил Колев, който се завърна в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ – Ринглинг Барнуим енд Бейли.

Тържествената премиера на цирк „Колозеум“ пред публика се осъществява на 30 март 2007г. в Нови Искър, в присъствието на доайените на цирковото изкуство Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата на цирка е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името „Колозеум“ като на цирк с традиции, качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010г. циркът често раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини. Това има за цел да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Традиционно цирк „Колозеум“ организира и благотворителни спектакли за деца, лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че циркът е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, за да бъдат оценени. Циркът набляга и на дресурите на различни видове животни, защото именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от бащата на Лукреция – Марио Малеволти, отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат и дресьор. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

За автора

Вашият коментар