Най-голямата туристическа дестинация в Европа празнува своя 25 рожден ден

Казват, че два пъти повече хора на ден преминават през портала на "Дисниленд" в Париж, отколкото се качват на Айфеловата кула. От 12 април 1992 г. Дисниленд Париж се носи на вълната на успеха и празнува днес своя 25 рожден ден.

Дисниленд Париж е курорт за отдих и почивка в Marne-La-Valle, нов град в източните покрайнини на френската столица. Комплексът се намира на 32 км (20 мили) от центъра на Париж.

Дисниленд се състои от 2 тематични парка: зона за забавление – Дисни парк и Дисни студиа, и 7 хотела, собственост на Дисни. Работейки от 12 април 1992 г., това е вторият Дисни курорт, който е започнал да действа извън територията на САЩ.

Интересен факт:

Годишно Дисниленд има по 15.7 милиона възрастни посетители (което в света на Дисни означава над 12-годишни) и ги таксува поне по 60 евро. Въпреки това обаче, паркът работи на загуба. Общият дълг на Дисниленд достига астрономическите 1.9 милиарда. Задлъжнялостта е толкова висока, че шефът на парка Филип Гас признава, че очаква да продължи да го изплаща през следващите 10 години.

За автора

Вашият коментар