Най-скъпият коктейл се цели в Гинес!

Рекорд за най-скъпия коктейл в света е дело на британски барман от италиански произход. Той оглави листата на най-трудните за плащане питиета, напитка на  стойност 5,5 хил. британски лири или около 9 хил. Долара, съобщава телевизионният канал "Скай нюз". Безценната аклохолна бомба е дело на Салваторе Калабрезе. Запоазнатите знаят, че това  е един от най-известните бармани в света, който държи бара "Салваторс" в елитния лондонски клуб "Плейбой".

"Завещанието на Калабрезе" е загадъчното име на този уникален продукт.  За постигането на неподражаемия си 80-грамов микс барманът използвал малко ликьор от 1770 година, коняк от 1778 г., ликьор кюрасао от 1860 г. и "две капки битер" от началото на XX век.

coctail01

Предвид уникалността на съставките, създателят на това алкохолно бижу счита, че неговата цена от почти 9 хиляди долара в никакъв случай не е завишена. В момента най-скъпите коктейли се предлагат от барманите в суперлуксозния хотел "Бурж ал Араб" в Дубай на стойност 6 хил. долара. Представителите на Книгата на рекордите на Гинес вече са получили заявката на Калабрезе, за да бъде удостоверен рекордът му. Ако не се опиянят от новината или не се сблъскат с внезапни здравословни проблеми (например ускорено сърцебиене и обилно потене), то героят на тази новина ще получи отговор от тях до три работни дни.

 

За автора

Вашият коментар