Нова чешма за посетителите в парк „Лаута”

Още една чешма има вече в парк „Лаута”. Тя е построена с помощта на  ротаракт клуб „Пловдив Филипопол” с президент Теодор Трифонов. Това информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Той благодари за доброто дело на ротарианците от клуба и още веднъж подчерта важността на гражданските инициативи за развитието на района.

Стародавна е традицията по нашите земи да се градят чешми на пътища и места, където минават или се събират много хора. През последните години парк „Лаута” се превърна в любимо място за отдих и спорт на пловдивчани благодарение на усилията на кмета на район „Тракия” Костадин Димитров и администрацията.

 Само за четири години паркът, през който пловдивчани избягваха дори да преминават, беше преобразен и облагороден. Оформени бяха алеи, места за отдих и спорт, изградени бяха детски и фитнес площадки, беседки и барбекюта за прекарване на свободното време. Полагат се непрекъснати грижи за растителността и чистотата в „Лаута”, по основната алея вече има безжичен интернет, а атракциите непрекъснато се обогатяват, обобщи кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.

Вашият коментар