Нови шарени контейнери никнат като гъби в Пловдив (СНИМКИ)

Пловдивски артисти подкрепят каузата за Пловдив – безотпадъци

Нови шарени контейнери се появиха в близост до МОЛ Пловдив

Млада пловдивска художничка преобрази контейнери в квартал Смирненски.  С помощта на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!,  дамата с псевдоним Flash, разкраси сивите кофи за боклук, за да напомни на гражданите да се замислят за това къде и как изхвърлят своите отпадъци.

Само преди няколко седмици контейнери в Кичук Париж бяха трансформирани от други местни артисти от Goldhorn (Златорог), известни с графити рисунките си в Капана. Акцията бе изключително положително приета от гражданите и продължава да се разраства, като  предстоят и нови творчески изяви из целия град. Този уикенд в района на МОЛ Пловдив, художничка разкраси първите контейнери в квартала, а до края на седмицата ще се сформира мини-галерия от „експонати“.

„Вярвам в заразяващата сила на добрия пример. Вярвам, че малките стъпки водят до големи промени и че чрез изкуството можем да въздействаме на хората и да ги провокираме да се замислят“, споделя младата артистка.

„В дните когато рисувам при мен се спираха майки с деца, както и по-възрастни хора, за да ме поздравят и да разпитат какво се случва, кой и защо го прави. Всички те бяха много позитивно настроени към идеята и споделиха, че има нужда от повече подобни акции. През целия ден ме наблюдаваха граждани от своите балкони, а в края на следобеда слезнаха, за да ме поздравят с усмивка на лица“.

Flash често рисува в градска среда и преобразява различни елементи от нея, за да ги направи по-цветни и по този начин в нетипичен за традиционното изкуство контекст директно да провокира ежедневните минувачи.

„Обичам града си и искам той да е по-приятен за живеене”, казва художничката и вярва, че наистина успява да го направи малко по-добър.

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ГРАФИТИ НА ИЗРИСУВАНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ В ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вашият коментар