Огромен стих на Христо Ботев грейна на възела в Пловдив

"Галерията", както я наричат уличните художници в града под тепетата бе изрисувана в по-големия й край през изминалия уикенд. На Коматевския възел блесна ликът на големия поет и революционер Христо Ботев, а до него се вее националният трибагреник, върху, който е изписан безсмъртният стих от „Хаджи Димитър“ – „Тоз който падне в бой за свобода той не умира”.

Патриотичният почерк е дело на феновете на Ботев Пловдив от фракцията Лудата Банда. Тя е по случай 10-годишнината на "жълто-черните" момчета от Кючук Париж, Надписът е напълно легален с разрешение от общината Пловдив. Автори на произведението са графити артисти от Пловдив. 

"Такива патриотични надписи в Пловдив липсват, а градът определено има нужда от повече такива произведения. Те се правят за всички пловдивчани", споделиха художниците. 

Графитът с популярния стих на Ботев ще бъде готов напълно съвсем скоро. Срещу него, от другата страна на булеварда ще бъде изрисувано още по-сериозно произведение на изкуството – рисунка с най-значимите исторически личности на България. 

Подобни произведения бяха изрисувани във Варна и София през изминалите години. Повече може да намерите ТУК

За автора

Вашият коментар