PUMA надбяга себе си

Познатата марка за спортни стоки PUMA  „дефилира“ на пазара с първата си гама продукти, направени по системата „затворен цикъл на производство“. InCycle е колекция от обувки, дрехи и аксесоари, които са напълно биоразградими или подлежащи на пълно рециклиране.

Те използват „затворен цикъл“, което значи, че отпадъчните материали от един цикъл на производство се връщат и използват отново следващия цикъл на производствения процес.

Колекцията е спечелила етикет за екологична сертификация – “Cradle to Cradle”, който показва до каква степен продуктите са в съответствие с нормите за екология, безопасност и здравословна среда, доколко са проектирани с мисъл за повторна употреба и рециклиране, какъв въглероден и воден отпечатък имат и какво е тяхното цялостно социално въздействие. Твърди се, че някои продукти в колекцията на фирмата са с до една трета редуцирано негативно влияние върху околната среда.

Новата колекция включва биоразградим спортен екип, биоразградима тениска, анцуг, годен за пълно рециклиране, както и биоразградима раница. Всеки от моделите в колекцията е групиран или в категорията „Биологичен цикъл“, което означава, че е направен от материали, които са биоразградими, или в категорията “Техническа цикъл”, което означава, че използваните в него на материали – метали, текстил и пластмаса – могат да бъдат използвани за създаване на нови продукти.

Всичко това е финалната права в „бягането на PUMA към една супер цел –  превръщането й в най-устойчивата спортна марка в света. В рамките на своята програма PUMA Safe за устойчиво развитие компанията се стреми да намали въглеродните емисии, потреблението на енергия и вода и произовдството отпадъци 25 на сто до 2015 г.

Едно, меко казано, похвално отношение и начин на мислене на PUMA, изява която освен адмирации заслужава да бъде светъл пример за мнозина по цял свят.

puma 002

 

 

 

Вашият коментар