Пейка произведение на изкуството

Отопляема пейка за пушачи, която е и художествено произведение, вписващо се в околната среда.Това  е свежата идея, осенила собственик на малък ресторант в Дюселдорф-Оберкасел, Германия.

Няма как обаче да не споменем, че това е германец от гръцки произход – струва ми се, че има значение, не че германци не могат да измислят такова нещо, но все пак.

Така или иначе  Михаел Цакос е решил, че само ако предложи на клиентите си пушачи нещо нетрадиционно, нестандартно и любопитно може да ги задържи и за в бъдеще като свои редовни посетители. Това решение е в пълен резон с драконовските мерки срещу пушенето на обществени места, които ще станат факт в Германия от 1 май.

Художникът Бернд Шпикер пък, изработва елегантна пейка за скромната сума от 3500 евро, която е разположена пред заведението. Тя освен, че е красива, може да бъде подгрявана през зимата чрез малко енергоспестяващо електроустройство. По този начин 10 часа погряване на пейката ще струва на собственика на заведението едва 45 евроцента.

Едно странно, любопитно и не на последно място полезно решение за онези, които по никакъв начин не искат да се отказжат от порока, наречен тютюнопушене.

Вашият коментар