Пловдивчанин зае 14-то място на Световното по авиомоделизъм

Пловдивчанинът Никола Радков с достойно представяне на Световно по авиомоделизъм

На провелото се в началото на август Световно първенство по авиомоделизъм за радиоуправляеми планери във гр. Випава, Република Словения, българският национален отбор за младежи, в състав Никола Радков от „Модел клуб-Пловдив“, Младен Тотев от Казанлък и Ивайло Димитров от Шумен, зае отборно трето място в надпревара с пилоти от 25 страни от САЩ, Русия, Италия, Канада, Япония, Украйна, Германия и др.

По време на състезанието се проведоха девет старта в различни метеорологични условия. С отличното си пилотиране в последния старт, при изключително неблагоприятно време, Никола Радков доказа, че има място в националния отбор и в индивидуалното класиране. Младият пилот от Пловдив зае 14 място. Победители станаха отборът на Германия, а втори – отборът на Украйна. Това е най-големият успех досега на български младежи в този клас радиоуправляеми планери.

Отлично представяне при мъжете имаше и тийм мениджерът на отбора – състезателят на „ Модел клуб-Пловдив“ Ангел Карадинев, който зае 20 място в съревнование с 69 мъже и само на 40 точки от победителя.

 

 

   

Вашият коментар