Победите на покер в Лас Вегас нямат край

Над 15 млн. лева са се влели в икономиката ни за няколко години от печалбите на нашите момчета

Новото поколение български професионални покер играчи не спират да прославят страната ни зад океана. След двойния успех на Димитър Данчев с близо 2 млн. евро, новото завоевание този път е "само" 500 хил.  лева и първата за България златна гривна. Те бяха спечелени от Симеон Найденов на турнир от Световните серии по покер в Лас Вегас.

С триумфа си един от най- добрите родни играчи освен $ 330 хил. взе първата за България изключително престижна златна гривна, което директно го вкарва в клуба на най-големите покер шампиони.
 
В събитието,  част от Световното  първенство по покер, Симеон пребори 1200 участници. 26 годишният столичанин  е икономист по образование и инвестира покер печалбите си в своя бизнес- рекламна агенция. Младежът е професионален играч и  вече е спечелил  няколко милиона от от онлайн и офлайн успехи на покер масите в целия свят.
simo_grivna
Преди 10 дни най-успешният български покер играч Димитър Данчев  регистрира поредното си  страхотно постижение на един от турнирите от Световните серии по покер.  Шампионът от PokerStars Caribbean Adventure прибра от този триумф „скромните” 80 хил. долара, с което закръгли приходите си от играта през годината на $2 милиона.
За последните три – четири години феновете на играта у нас се радват на последователни големи  победи на българи. Над 15 милиона лева са се влели в икономиката ни от печалбите на нашите момчета само от големите и по- популярни турнири.
simo_vegas
 

Вашият коментар