Познавате ли ги – Другосветците?

Ако не знаете техните чудновати истории ще може да ги научите в новия брой на списание "Нула32"

Новото пловдивско списание за стил и култура – „НУЛА32“ ще представи официално своя втори брой. Екипът на тематичното издание това тримесечие се спира върху една много пловдивска  и много искрена тема. Вдъхновена e от майстора на късия разказ Йордан Йовков и носи името „Другосветци“. Декемврийският брой се интересува от историите, животите, радостите, нещастията и смислите на известни и не дотам известни пловдивчани.

Изданието впечатлява още с корицата си, която събира на едно място два култови градски образа в интересна ситуация. Мистерията около останалите „другосветци“ от новата книжка на „НУЛА32“ вече е леко повдигната, всеки един от тях е загатнат на специалната изложба на списанието на Главната улица между Пощата и Общината.

„Този втори брой ще ви убеди в едно. Нашият свят не е единственият. Това, че ставаме всяка сутрин и работим от осем до пет, че се блъскаме в задръствания и ходим на почивки, това го забравете. Нашите герои му се надсмиват, поглеждат отвисоко този свят и той ги отвращава. Сигурно някога и те са се опитали да живеят така. Да влязат в нормата на обществото. Да се смелят доброволно в мелачката на индивидуалности, наречена социум. Но духът им е бил толкова голям, че не го е позволил. Не, те не са антисоциални. Те са прекрасни, имат много приятели и колкото и да са обичани, толкова са и мразени. На някои сме им вдигнали дори паметници. Други сме ги обругавали. Те са другосветците.”

Разберете повече за авторите от интервюто на mediacafe веднага след излизането на 1-вия брой "Капана":

Премиерата на новия брой ще се състои на 21 декември, от 19:30 в клуб „Библиотеката” (ул. Лейди Странгфорд  5).

След нея посетителите ще имат причина да не си тръгват – а именно афтърпартито, на което момчетата и момичетата зад „НУЛА32“ ще влязат в ролята на диджеи.

За автора

Вашият коментар