Разбулването на тайната за Алф

Помните ли Алф? И още как! Култовото плюшено извънземно създание от планетата Мелмак, което обича да си хапва котки и да се забърква в много комични, но понякога неприятни ситуации. А чудели ли сте как става цялата „магия“ около него? Чувала съм няколко версии по въпроса. Едната е, че вътре в костюма има човек, другата че е Алф е робот, а има и трета, в която се движи от конци и множество ръце на актьори.

Всъщност истината е някъде там или по-скоро някъде между тези три версии. Чували ли сте за Пол Фуско? Това е човекът, вдъхнал живот на сензацията Алф – по всички възможни начини. Фуско не само измисля героя. Той му дава и гласа си, а освен това е главният кукловод в продукцията. Движи главата на косматкото с едната си ръка, с другата – някоя от "лапите" му. Междувременно, отделни хора отговарят за останалите части от тялото на героя – застанали под сцената. Има и опция за мърдането на крайниците на геория от разстояни с дистанционно управление отдалеч, което се доближава до версията за роботизирането на Алф.

Не по-малко важна е и ролята на унгарския актьор- джудже Мичу Месарос, който в определени  епизоди влиза в кожата на плюшеното създание. Месарос е използван в повечето сцени, в който персонажът се движи, бяга или има по-динамични движения.

Говори се, че през следващата година Алф ще се завърне на големия екран, но не със серии, а с пълнометражен филм. Лентата от продукцията трябва да е заснета до края на 2014-та, а в новата лента Алф няма да бъде кукла, а дело на майстори на специални ефекти.

"Любимата ми храна е от всичко по много." (Алф)
 

За автора

Вашият коментар