Романтично предложение за брак в Нощта събра погледите на стотици пловдивчани (ВИДЕО и СНИМКИ)

13-та поредна Нощ в Пловдив със сигурност ще остане като вечен спомен за двама влюбени, които се сгодиха под тепетата

Романтична приказка за двама влюбени младежи се роди по време на втората вечер от тазгодишния фестивал на музеите и галериите. Часът е 20:00, а мястото е творческия квартал Капана пред уиски бар СандъкЪ, където по традиция вече се събират десетки младежи, за да разкършат тела под звуците на Кизомбата. Малко встрани френското изкушение "Тартфламбе" е приютило няколко влюбени, които отпиват чаши с вино, а покрай тях не спират да минват десетки пловдивчани и туристи, които търсят поредната локация от календара на фестивала. Гаро Узунян пък вече е зарадвал своите гости с обещаното – свежи коктейли с уиски, за да ги подготви, за това, което ги очаква. 

По негов сигнал мъжката част от танцуващите на паветата изваждат от джобовете си червени кърпи и завързват очите на половинките си. Между тях са Ивайло и Дени. Личи си, че любовта между тях не само гори, тя ги е обгърнала и не ги пуска. Дени попива всеки миг, всяка стъпка, с мъжа на сърцето си и не пропуска всеки нежен допир, за да покаже привързаността си към Иво. 

В един момент обаче Гаро се доближава до двамата и взима Дени от ръцете на момчето, а той пада на колене пред нея. Бащата на Кизомбата (както го наричат всички, които танцуват този стил) сваля нежно превръзката от лицето на момичето, а то остава вцепенено за секунди. Иво я хваща за ръка и изрича нещо, което остава недочуто от десетките хора около тях, а Дени се хвърля в обятията му под силните ръкопляскания и скандирания на минувачите. 

Двамата сякаш обаче политат във въздуха и не забелязват никой покрай тях. Те танцуват полетели в облаците, а усмивките им не слизат от лицата им. Иво продължава да държи нежно Дени за ръцете и да я гали, като завързва двама им с червената кърпа. Така те остават завързани цяла вечер, обикаляйки Капана, а след дълга разходка се завръщат в любовната си локация. 

Историята им е колкото любопитна, толкова и красива. "Запознанството ни беше доста случайно. Бивш колега ми върза тенекия за среща в бар за настолни игри. Оставайки сам седнах на нейната маса, за да ги погледам, забавлявахме се, изпращахме му снимки, за да види какво е изпуснал и така в забава изкарахме до към 3 часа. След като и двамата обичаме планината и йогата подпалихме огъня в нас. Така вече един месец, като не сме се разделяли", разказа Иво пред екипа на mediacafe.bg.

Ден преди Нощта в Пловдив Иво се свързва с организаторите, които му дават съвет да се обърне към правилния човек – Гаро и така само за няколко часа всичко е измислено, а младите пристигат от София в уречения час.

 

Иво е последна година Телекомуникации в Техническия университет, а Дени учи "Психология", но голяма гордост ѝ е пълният отличен, като бакалавър по "Японистика", допълва Иво пред нас и щастливо натъртва, че не са се разделяли в този един месец, в който са заедно. 

"Занимавал съм се с танци 3-4 години и така избрах това събитие. Хареса ми мястото, идеята за танци, романтиката в превръзката… всичко. А най-важното е, че Дени е от Пловдив и исках да й предложа на любимо й място", споделя още щастливия младеж.

В този момент двамата трябва да получат благословията на родителите си, които още не знаят за избора на щастливите си деца. 

Вижте краткото видео, което успяхме да заснемем:

Още за 13-та пловдивска Нощ:

  • Кока-кола се лее от шадравана пред Общината – виж ТУК
  • Пловдив осъмна с ново птространство за култура – виж ТУК
  • Фортисимо фест в Нощта – синтез на класическото с фолклорното – виж ТУК

СНИМКИ: Георги Налбантов

За автора

Вашият коментар