Криво огледало: Пловдив взима кръг от Формула 1

На извънредна пресконференция в Общината, босът на Формула 1 Чейс Кери сензационно обяви, че Пловдив ще вземе кръг от надпреварата в най-популярното автомобилно състезание в света

Градът разполага с всичко необходимо за провеждането на Гран При, а интересът сред населението е огромен. Уникалното в случая е, че тук има готово трасе и не е необходимо да се създава никаква инфраструктура. Ще се убедите с очите си, че Пловдив не отстъпва по нищо на Монако. Невероятна красота от различни епохи, която пилотите ще усещат буквално на всеки метър. Просто е изумително!

Щастлив от решението бе и градоначалникът, който разкри пред репортерите и трасето, на което ще се проведе състезанието. Аз лично не съм изненадан. При предварителните отсявки за избор на нов град, журито ахна от подбраното видео, което му предоставихме. Дрифтовете на Източната порта, шофирането по  мостове и подлези в най-дългата пешеходна зона в Европа, нямаше как да не направят впечатление. Записите от камерите на кукленско и асеновградско шосе, както и от тези на околовръстното, убедиха и най-големите песимисти в това, че пловдивчани дишат с Формула 1.

Стартът на състезанието ще се дава от Източната порта, а трасето ще е, както следва: от Източната порта през Шахбазян към Небет тепе, от там през Античния театър надолу към Римския стадион, завой към Пощата, Симеоновата градина и Бунарджика, а финалът ще бъде на Пешеходния мост до Малката главна. 

Бурна радост настана сред любителите на гонки, дрифтове и спойлери в Пловдив след обявяването на сензационната новина. Видяхте ли сега, запъхтяно изкоментира почитател на Хакинен, обиждаха ни, че застрашаваме животи, че сме малоумни идиоти и какви ли не още неверни неща. А сега на всички им стана ясно, че ние сме в основата на избора за новото Гран При. Най-накрая ни реабилитираха и това ще отвори нови хоризонти пред нас, добави с надежда малолетният фен на бензина.

ВАЖНОНовата ни рубрика "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимки – интернет

Вашият коментар