Представиха ново приложение за Android, посветено на Античния театър в Пловдив

На пресконференцията днес по повод предстоящите събития – Есенен панаир на занаятите и фестивала „Балканска огърлица“,  беше представено най- новото мобилно приложение за Android, което  може да се използва вместо гид от всеки турист, желаещ да посети и разгледа Античния театър в Пловдив.

Това е първия „Виртуален пътеводител на Античния театър“.  Приложението може да бъде изтеглено безплатно от интернет, а до 10 дни в в близост до Античния театър ще има QR код. За това разказа Любен Баков, журналист и фотограф, с разностранни интереси в областта на културата, който представи приложението, разработено от неговия екип и програмисти. 

В приложението има пет „заключени“ места, които, след като бъдат посетени и видени от туриста, се отключват. Има и карта с петте локации, както и индикатор, който сигнализира кое от непосетените места се намира най-близо. Така на практика се получава и ефект на игра.  Приложението е съвсем ново като разработка, затова екипът е готов да приеме всякакви идеи за доусъвършенстване, препоръки и стъпки за неговото по-нататъшно развитие. 

За автора

Вашият коментар