Сирио Форел от „Игра на тронове“ учи българите на Water dance

Актьорът Милтос Йеролему пристигна в България специално за Aniventure Comic Con

"What do we say to God of Death? Not today!" Днес българите успяха да чуят култовата реплика от най-гледания сериал на HBO за всички времена – Game of thrones ("Игра на тронове") на живо. Причината е традиционният фестивал за за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси – Aniventure Comic Con. За поредна година той събира под купола на Интер Експо Център в столицата представители на изброените изкуства. Oт родни влогъри, през най-добрите косплейъри, до световно известни звезди от киното и телевизията. Милтос Йеролему, изиграл първия учител по бойни изкуства на Аря Старк, е един от гост-актьорите, поканени специално от организаторите на фестивала и HBO Bulgaria

Преди да се присъедини към колежката си Наталия Тена, превъплътила се в дивачката Оша, на Главната сцена, Милтос проведе открит урок по стила Water dance – първият, който Аря усвоява. Няколко късметлии имаха възможността да се запознаят отблизо с първите стъпки на бойния стил, наподобяващ танц, да пробват собственоръчно основните движения и поне за час да се пренесат във Вестерос. Съветите, които даде на ентусиастите, бяха насечени главно към самоконтрола и вярата в собствените способности. Той обясни, че атакуващият не бива да изпитва страх от това, че може да нарани противника. Ако емоциите и умът му са балансирани, то и тялото ще знае какво да прави, до къде да стигне и къде да спре. 

След урока под жаркото слънце, актьорът се премести на Главната сцена, за да участва в общ панел с Наталия Тена, която утре ще говори и за участието си в поредицата "Хари Потър". Милтос Йеролему сподели, че това е първото му посещение в България, но смята, че страната е много красива. Гръкът призна, че в училище не е бил особено добър в академичните дисциплини, но за сметка на това е бил силен привърженик на Драматичния клуб. Театралните училищни постановки са били неговото бягство, кътчето, където се е чувствал на място. Именно така е решил да избере сценичната професия, но и до ден днешен не обича да се гледа. 

                                

"Честно казано не исках да съм актьор, но пък много обичам да играя. Истината е, че започнах да гледам "Игра на тронове" много по-спокойно и с желание, след като спрях да участвам в него. Погледното отстрани изглежда, че работата ни е много лесна, но реално е толкова трудна и технична, че понякога дори не можем да изговорим думите от притеснение.", отбеляза той.

Една от професионалните мечти на Милтос е да се създаде филм по книгата на Ейдриън Чайковски "Деца на времето", в който да играе. 

Той също призна, че относно "Игра на тронове" му се е искало Санса Старк да седне на Железния трон. За разлика от него, Наталия Тена е желала Седемте кралства да се управляват от Даенерис Таргериан и Джон Сноу. При всички положения феновете на сериала са толкова многобройни, че всеки имаше свои лични желания. За някои те се изпълниха, други останаха разочаровани. Но несъмнено "Игра на тронове" е най-касовият TV сериал до сега, който продължава да вълнува дори месеци след финала му. 

 

 

Вашият коментар