Специална лекция за бъдещи родители ще се проведе в Пловдив

Училище за родители „Селена“ организира специална изнесена лекция за всички бъдещи родители съвместно с Chipolino. Тя ще се проведе на 19-ти декември от 16:30 часа във фирмения магазин на компанията – Maxcom, с адрес „Голямоконарско шосе“ 1, Пловдив.

Последното събитие на училище за родители „Селена“ за 2018 година ще включва лекции на ак. Динка Негалова и ак. Венислава Мяшкова – част от екипа на АГ болница „Селена“, както и представяне на най-новата българска тъканна банка за съхранение на стволови клетки „Селена Целс“. Предвидено е време за въпроси и дискусия, както и големи награди за присъстващите.

Програмата ще започне с лекцията на ак. Негалова на една от най-популярните теми за бъдещите родители – „Какво се случва в родилна зала? Видове контракции. Техники на дишане“. След нея ак. Мяшкова ще разкаже повече на присъстващите за „Безпроблемно кърмене. Да започнем едно правилно начало“. Събитието ще продължи с представяне на тъканна банка за съхранение на стволови клетки „Селена Целс“ и нейните условия, както и кратка дискусия относно съхранението на стволови клетки в България. Последният панел ще включва време за въпроси и отговори, както и провеждането на томбола със специални награди за всички присъстващи. Повече информация за събитието може да видите тук.

Училище за родители „Селена“ стартира през 2012 година като част от инициативите, провеждани от пловдивската АГ болница „Селена“. Неговата цел е да помогне и улесни процеса на подготовка за родителите към това, което ги очаква. Лекциите са напълно безплатни, без нужда от предварително записване. Посетителите участват в дискусии и получават полезна информация от медицинския екип на болницата по теми, свързани с раждането, обезболяването му, подготовката за новороденото и неговата адаптация, кърменето, емоционалното здраве на майката и други. Лекциите се провеждат всеки вторник от 17:30 часа в зала „Училище за родители“ в АГ „Селена“. Повече информация за училището за родители, неговата програма, както и други подобни инициативи може да намерите на уебсайта на болницата.

За автора

Вашият коментар