Това, което може да се случи , когато шоуто свърши

Град, изваян от хляб е оставен сам на силите на природата. Онова, което отначало изглежда като прясно златисто-кафяво в крайна сметка приема жълто оцветяване, портокалов цвят и зелен такъв на плесен, както и кой-знае-какви други израстъци. Кулите се рушат в неловко размити купища трохи и сиви отломки.

Сценографката Йоана Мартенсън съживява този свят. Тя изгражда модел градски пейзаж, направен от хляб – и след това го фотографира всеки ден в продължение на шест месеца, докато той се превръща в една разпадаща се, плесенясала бъркотия.

Декорът в крайна сметка, изглежда като претърпял апокалипсис, като един призрачен град в бъдещето след края на човечеството, след саморазрушението му.

Миниатюрният град е  мощен възглас на това колко лесно разрушимо е всичко, наистина е… и силата на природата регенерира всичко. За крехкостта на изкуствен свят срещу силата на природата.

Какъв ще е света, ако хората просто престанат да съществуват . В рамките на няколко века, повечето сгради ще се сринат или срутят. Какво, ако нашите градове са направени от хляб? Това е забавна серия снимки, ДА, но също така е  и дълбок размисъл към непостоянството на човечеството на планетата.

Шведската художничка създава  инсталацията "Декор", която наподобява  на пост-апокалиптична сцена –  на сгради видяни на History Channel, които с течение на времето се рушат и в крайна сметка изчезват  от откъде са дошли..

Ясно е, че бързоразвалящите се "къщички", стил  Хензел и Гретел е рядко, така че … може би не трябва да се тревожим твърде много за идването наа апокалипсиса. 

Вашият коментар