Централна гара – под вода!

Централна гара – под вода! Не, не! Спокойно! Не се шашкайте! Тя ще изглежда точно като на снимката, ако нивото на водата в океаните продължи да се увеличава, поради температурните промени.

Спирането на унищожаването на живота в океаните – от планктона през водораслите до мангровите гори, може да даде на човечеството важна глътка въздух в битката му с промените в климата.

В интеренет създадоха интерактивна страница, наречена World Under Water (“Свят под вода”), в която можете да видите какво ще се случи, ако нивото на Световният океан продължи да се увеличава.

Страницата се зарежда от Google Maps и наподобява доста Street View. 

Всъщност страницата използва един и същи ефект навсякъде и нивото на водата не се променя в зависимост от географското местоположение. Дори така, идеята заслужава похвала, а гледките са впечатляващи. 

Разгледайте проекта.

Всяка година на 8 юни се отбелязва Международният ден на океана. Според учени и еколози от цял свят климатичните промени вече са реалност и оказват своето влияние върху живота на цялата планета.

Прогнозите са, че затоплянето, топенето на ледовете и покачването на нивото на Световния океан ще продължат и ще предизвикат световни катаклизми, свързани с достъпа до питейна вода, с температурата и чистотата на въздуха, засушаването.

Вашият коментар