Tumblr наритват журналисти

Преди около година Tumblr създадоха нещо, което дотогава нямаше аналог в социалните мрежи – експертен екип от професионални журналисти и редактори, който бяха ангажирани с мисията да разкажат историите на създателите на сайта по един увлекателен и задълбочен начин. Резултатът от тази инициатива бе Storyboard – уебсайт към Tumblr, в който може да бъдат четени материали посветени на някои от най-талантливите автори на съдържание в социалната мрежа.

Наскоро обаче Главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Карп публикува официално изявление в сайта, че мисията на експертния екип е приключила и членовете му ще бъдат освободени. Карп не споменава причината, поради която работата на екипа трябва да спре и можем само да гадаем дали зад този ход се крие нещо по-сериозно.

Въпреки че проектът приключва, Карп твърди, че е изключително доволен от постигнатото в Storyboard. На сайта могат да се прочетат стотици материали и да се гледат многобройни видеа свързани с работата на професионалните фотографи, дизайнери, художници и всякакви други артисти подвизаващи се в Tumblr. В Storyboard има статии писани от журналисти на Time, MTV и WNYC, а сайтът получи и номинация за престижната в сферата на издаването награда "Джеймс Биърд".

 

За автора

Вашият коментар