Вездесъщият интернет

Aко спадате към породата хора, които много-много не могат да се задържат на едно място и постоянно пътуват, ако сте пристртрастени към интернет, то няма как да не сте си задавали въпроса, който е по-скоро несподелен страх, дали там, закъдето сте се запътили ще има интернет. Ето, че вече има яснота по темата, и то доста интересна!
Според интернет източници туристически сайт е публикувал списък на най-неочакваните и нестандартни места, където бихте сполучили да се насладите на Wi-Fi връзка. Безспорен лидер в тази импровизирана класация е гробището Oak Grove в американския щат Кънектикът, където почиват куп световноизвестни учени. Достъпът до глобалната мрежа на това място ви дава уникалния шанс да почерпите повече информация за тях на място. Еверест е второто място, което извисява горда осанка в престижната класация. Там някъде, из вечните снегове, неизвестна шведска телефонна компания е поставила няколко рутера.
oakgrove01
Най-високата точка, където ще се „кънектнете” се намира на 5200 метра надморско равнище. Северният полюс се окичва с бронзовите медали като третото необичайно място с интернет достъп. От 2005 г. най-северната точка на планетата има собствена безжична мрежа. Изненадите за запалените туристи и интернет фенове не свършват дотук, защото, оказва се, съществува разработена технология за поставяне на безжична връзка дори в пустинята.
Освен това се подготвя система, която да позволи интернет достъп в космическите кораби, което пък дава основание на много учени да вярват, че бъдещето на т.нар.космически туризъм е повече от розово.
 

За автора

Вашият коментар