За предимствата на споделените жилища и живота със съквартиранти

Начинът на живот в съвременния свят се е променил драстично в сравнение с 20-30 години назад във времето, като днес все повече хора избират споделеното съжителство, вземайки предвид ползите които то носи. Доста от нас просто нямат финансовата възможност да живеят в самостоятелно жилище, за което ни трябват по-стабилни доходи. Това се отнася в особено голяма степен за младите хора, студентите и тези които тепърва стартират своята кариера. Затова може да се предположи, че главният стимул за този избор при повечето хора е финансовият. Но кои са другите причини да търся квартира?

От всички, които търсят съквартирант, може би най-голям процент заемат студентите и професионалистите – тези които често сменят своето местожителство, било то поради обучение или работа. В този ред на мисли, споделени квартири е най-разумното и логично решение, което спестява средства и време. Голямо предимство са и повишените социални контакти, като може да срещнете хора от различни социални прослойки, такива които никога не сте предполагали, че може да познавате. Ако характерите ви съответстват, ще може винаги да се доверите на вашите съквартиранти и да дискутирате проблеми и трудности пред които сте изправени. Вие може да изградите една среда, много близка до домашната, като с течение на времето ще се научите на отговорности и обноски, т.е вие ще обогатите и себе си като личност.

След като няма да живеете сами, вашата работа по поддържане на къщата ще намалее драстично, като обаче ще трябва да разпределяте равномерно отговорностите между всички обитатели. Друг плюс на споделени квартири е, че ще се чувствате по-сигурни, като жилището е много по-малко вероятно да остане необитаемо в продължителен период от време. Ако имате домашен любимец, вашите съквартиранти могат да се погрижат и за него, ако вас ви няма.

За да откриете по-лесно вашето ново споделено жилище, съквартирант или споделен офис, посетете http://sakvartiranti.bg/.

За автора

Вашият коментар