Унгарец организира бягане на Гребната по случай сватбата си (ВИДЕО и СНИМКИ)

Демонстративно 5-км бягане организираха младоженци на Гребния канал в Пловдив

На 1-ви май в Пловдив се проведе един доста интересен крос на Гребната база озаглавен „Горчиво“. Събитието си бе традиционната обиколка Run’n’Roll за любители и аматьори, която се организира два пъти в годината (пролет и есен, обикновено) – една обиколка на Гребната база, без класиране, засичане на време и други състезателни елемнти. Темата на бягането бе избрана от Елена Кметова, вече и по фамилия Биро, която наскоро се ожени за унгарския инженер Йожеф Биро. В тази връзка Елена трябваше да бяга демонстративно с булченската си рокля.

„Щях да се убия и без да си настъпвам роклята“, сподели младоженката за mediacafe и добави: „Идеята ни е да покажем, че спортът е достъпен навсякъде и можем да се забавляваме с него, а защо не и да увлечем, колкото може повече хора с това“.

Въпреки, че липсваха младоженческите костюми, тортата обаче бе налична. След 5 километровото бягане десетки ентусиасти споделиха радостта с Елена и Йожеф.

Главен организатор на маратона е унгарецът Йожеф, който работи като инженер в България, но също така е и активен спортист, занимаващ се с триатлон. Мечтата му е в България повече хора да открият любителския спорт и затова от 2010-та година организира и плувен маратон в Пловдив, и триатлон в Хисаря, както и „крейзи рън„.

Още от интересните бягания в Пловдив – с костюми по Гладстон и тунела под Главната, може да видите ТУК.

Повече информация за организацията може да намерите ТУК.

 

За автора

Вашият коментар