Кметството: Лъжа е, че ще сменяме дограмата, за 450 бона само первазите не можем да сменим

Европейската столица на културата и добрите обноски от 2019-та та чак до наши дни не спира да предизвиква интереса на любителите на пуканки по цялото земно кълбо.

Броени дни след местенето на тиранозаврите на остров Адата вече има и първи ухапани от тях в Марица, но не това предизвика интереса на редакцията ни.

Днешната сага е далеч по-любопитна, а в нея са замесени обичайните екстри, съпътстващи живота на Пловдив – пари, дограми, мъже и жени.

Старт на предколедната какафония даде острието на демократите в града на Дража Вълчева, неуморимата Веселина Александрова, която се разгневи на факта, че във вторник общинските съветници ще трябва да лайкнат едни 450К, с които кметството да живне и потъне в разкош за идните поколения.

„Не мога да проумея как е възможно да гласуваме половин милион за смяна на дограмата на Кметството, при положение, че там нито духа, нито вее. Да не са ги нападнали дървеници? А и как така ще подменяме част от дограмата? Коя част и на кой прозорец?“, разпалено изкоментира за MediaCafe Александрова.

От своя страна кметът на Пловдив явно се изнерви на поредния популизъм на опозицията, давайки разяснение за фактическата ситуация:

„Пак някой нещо не е чул и не е разбрал. Изобщо не става дума за смяна на дограмата, тъй като с тия 450 хилки не можем да сменим само первазите на прозорците. Вярно е, че ще се опитаме да извършим ремонт, но е невъзпитано да ни питат за какво и как.

Аз питам ли я Александрова какво си прави в къщата? Това е кметството, аз съм кметът и само аз си знам какви дертове имам с ВиК-то, парното, бойлера и т.н. А смяна на дограмата е предвидена за следващия програмен период, тъй като за това ще са нужни милиони. Не забравяйте, че тук става дума за около 20-30 прозореца, а не за смяна на мигач на трабант.“

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар