109 институции на Фестивала на Образованието

Наближава VII Фестивал на българското образование – 20, 21 и 22 април 2012 г. воколното пространство на НДК. Към момента са потвърдили участието 109 институции – училища, колежи,университети, учебни центрове, детски градини, неправителствени организации, музеи,фирми, медии.

Пълен списък на участниците се публикува на сайта на Фестивалаwww.edufest.info и се обновява всеки ден.Събитийната програма на Фестивала ще започне още от 18.04.2012 г. с откриванена Моста на влюбените на фотоизложба с авторски снимки на ученици от училищнифотоклубове. Ще бъдат представени около 120 ученически фотографии, подбрани откомпетентна комисия.

На същия ден ще се състои и пресконференцията, посветена на VIIФестивал на българското образование, в пресклуба на БТА от 12:00 часа.Традиционната Фестивална “Открита сцена” тази година ще бъде ситуирана вЛятното кино в парка на НДК. Художествената програма, която ще тече през трите дни наФестивала, включва разнообразни изяви: танци от българския, ромския, египетскияфолклор; вокални изпълнения на ученици, педагози и професионални изпълнители; модноревю; огнено шоу и циркови изкуства.
Сред театралните изпълнения на ученическиформации ще има и една премиера – на постановката “Криворазбраната цивилизация” поД. Войников, реализирана от театралния състав на 51 СОУ “Елисавета Багряна”.Откритата сцена ще даде възможност и за научни изяви: представяне на младежки проект“Откриваме, опознаваме, опазваме”, който е свързан с изучаването и популяризирането на културно-историческите паметници в гр. София, както и прожекция на авторски научно-популярен филм на формация “Физици Филми”.
Пълната програма на Откритата сцена епубликувана на сайта на Фестивала www.edufest.info .Тематичните зони и уъркшопове на Фестивала отново ще бъдат над 30. Новиакценти през тази година са кулинарната зона с домакини “Пъстра трапеза” и “1001рецепти”, зоната за приложни изкуства и занаяти с домакини Арт център “Кесар” и“Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите”, зона “Здраве” с домакин фондация“Грижа за здравето”, зона за астрономически наблюдения с домакин “Астрономическаасоциация – София”.
Един специален участник тази година е столичният Зоопарк, койтоще ни изненада с живи експонати. Ще се проведат и традиционните уъркшопове засъздаване на импровизирани облекла, за грим и прически, за изобразителни изкуства, зафотография, кино, роботика, настолни игри, изработване на хартиени макети, литературнаработилница и др. Програмата на уъркшоповете и карта с тяхното разположение ще бъдепубликувана на сайта на Фестивала www.edufest.info .В заключение ще акцентираме на още два елемента от богатата програма.
На 20 април от 12:30 часа на Моста на влюбените със съдействието на Арт център “Орхидея” щесе състои специалното събития “Голямото рисуване на малките художници”. Любителитена ролевите игри ще могат да участват в специална фентъзи игра с различни логически итворчески задачи, организирана от Български Фентъзи ЛАРП център, и да спечелятзабавни награди.

mediacafe.bg

За автора