Пловдив представя забележителности в Търново

Стадионът на Филипопол ще бъде основният акцент в представянето на Община Пловдив на Международната туристическа борса „Културен туризъм“, която ще се проведе между 19 и 21 април 2012 в старопрестолната столица Велико Търново. Триизмерно изображение на древното съоръжение, побиращо 30 хиляди зрители ще бъде представено на изложението, а идеята за това е на на Общинско предприятие „Туризъм“.
Бюстове на римски императори и антични колони, предоставени на общината от Държавна опера и Драматичен театър – Пловдив, ще допълват визията на Античния стадион. Предрешени като римски и тракийски воини, представители на Сдружението за антични и средновековни реконструкции „Сила“ и служители на ОП „Туризъм“ ще дадат своя принос, за да могат посетителите да почувстват атмосферата на най-стария жив град в Европа.
На гостите на туристическия форум ще бъдат предоставени изработените специално за изложението рекламни брошури „Пловдив – Четири сезона култура `2012″ и „Пловдив – Музеи, забележителности, настаняване“, както и рекламен свитък за предстоящото на 29 април откриване на Античния стадион на Филипопол след неговата рехабилитация и градско обновяване.


mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора