Дървото на живота расте край Шумен (ВИДЕО и СНИМКИ)

Това е дървото на познанието. Преди 1-ви юни то просто го нямаше. Само за няколко дни  обаче то порастна, след като бе посято от няколко ученици, двама художници и няколко човека от аминистрацията на град Смядово. Интерсна комбинация, нали?

Заедно те изрисуваха идеята на Земята – човека и природата или как малкото момче расте с познания, а неговото отражение в живота е дървото, порастнало от книгите засадени в почвата. В основата на тази рисунка, на училище ОУ "Кирил и Методий" в град Смядово. са пловдивчаните Димитър Механджийски и Васко Лалов, лично поканени от кмета Иванка Петрова да направят цветния им град още по-запомнящ се за жителите му с един уникален графит, който няма да срещнете на друго място в България. 

Близо 100 ученици повече от 3 дни със захлас наблюдаваха как се изгражда този "великан" на тяхната любима фасада и неудомяваха, че това е възможно. Е няма невъзможни неща. Децата хванаха и спрейовете и ръководени от самите художници сами нарисуваха и две платна предоставени им от Общината в града. Оказа се, че пвоечето от тях рисуват на белия лист всекидневно и не се притесниха да покажат рисуките си пред Stern и Dark, които пък им дадоха най-ценните насоки за това как да ги подобрят и какво е важно да знаят, когато държат спрей. А това е да не замърсяват средата, в която живят, а да изграждат нещо ново и хубаво в нея. 

Вижте видеото от 1-ви юни, който се получи един празник за малки големи в града, който се намира само на 20 килоетра от Шумен, както и какво сподели Димитър Механджийски и част от учителския колектив на училището пред камерата на mediacafe.bg:

Графитите в България може да намерите в сайта graffiti.bg

За автора

Вашият коментар