Фамилия Гейтс със сексуални идеи

Фондацията на фамилия Гейтс – Бил и Мелинда дари 100 хиляди долара за проектирането на презерватив от ново поколение. Причината за това, според двамата съпрузи, е фактът, че дизайнът на кондома е претърпял "съвсем малко технологично развитие през последните петдесет години". Авторът на най-добрият проект за презерватив ще получи споменатата сума, а освен това, той би могъл да получи и допълнителни средства за реализиране на идеята си.

Новото поколение кондоми  трябва да подобряват усещането от сексуалния акт, а не да го влошават, смятат от фондацията. Ако този проблем бъде отстранен, повече мъже биха използвали предпазни средства и, следователно, рискът от нежелана бременност и пренасяне на болести по полов път би намалял значително. В описанието на конкурса, също така, се споменава, че новото поколение кондоми трябва да може да се използват лесно, тоест да има достатъчно препоръки за правилна употреба на опаковката.

Освен всичко това, в указанията ясно се посочва, че кондомът трябва да е евтин и да предпазва от бременност и заразяване с HIV. Всички, които биха искали да участват в проекта, могат да изпратят идеите си през уебсайта Grand Challenges до 11:30am на 7 май.

2013-02-27-kempner-375x250

 

 

За автора

Вашият коментар