Изрисуваха с голям графит Спортното училище след ремонта (снимки)

Голям графит се появи на една от фасадните стени на общежитията на Спортното училище този уикенд.

Държавното спортното училище "Васил Левски" в Пловдив, което премина сериозен ремонт на голяма част от своите помещения и общежития, се похвали с нов стенопис. Графитът е дело на един от най-популярните улични художници в града под тепетата, който не спира да твори различни произведения и да изумява с таланта си. 

Stern е имал задачата от ръководството на спортното училище свободно да изобрази 14-те вида спорт, които се изучават в него. Времето, за което изготвя своя нов проект, който е общо около 15 квадратни метра е за два дни (18-19 юли). 

"Опитах се да представя един натюрморт от елементи на всички видове спорт. Надявам се на 15-ти септември да се приеме добре от спортистите", сподели Димитър Механджийски пред mediacafe.bg 

Преди два месеца художникът изрисува и една от стените по поръчка на бившото си училище "Сценични кадри", което даде вдъхновение и на други училища да го потърсят, за да разнообразят зданията си. 

В неделя Димитър Механджийския и Атанас Шкодров – Broke обраха наградите на Sprite festa в София, който бе с тема "Младежката заетост".

Предстоящи събития в България за уличното изкуство и снимки на най-добрите графити може да откриете в сайта graffiti.bg

Вашият коментар