Най-новото списание „Прогрес“ – за младите хора в Пловдив

„В епохата на сайтовете, когато динозаврите в този бизнес намаляват тиражите, е изключително похвално едни млади хора да се опитват да направят младежко списание“, това сподели на представянето, зам.-кметът на спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков.

Група млади хора, обединени около идеята, че могат да помагат на своите връстници да стават все по-активни; да научат повече за предприемачеството и лидерството; да видят и да намерят повече възможности за личното си и професионално развитие, създадоха младежкото списание „Прогрес“.

DSC_9713_copy

Екипът, съставен от Найден Рашков, Зорница Младенова, Илиан Стоянов, Константина Йончева, Емилия Нешева, Екатерина Славова, всички членове на AIESEC Пловдив. Дизайнер на юбилейния първи брой е студентката от АМТИИ Гергана Шопска. Списаниетo цели да събуди любопитството на младите, към това да търсят нови възможности; да бъдат проактивни; сами да търсят и да намират начин, по който да се развиват и да обогатяват знанията, уменията и култура си.

To е предназначено да спомогне за всичко това, но най-важното е  младите да остават  и да се развиват в България.

DSC_9705_copy

В проекта са заложени събиране и разпространение на възможности, информация, споделяне на добри практики, интервюта с обучители, фирми, занимаващи се с уъркшопи и други полезни за младите теми.

Екипът на „Прогрес“ активно подкрепи и кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година, като самото списание не е комерсиално и ще се разпространява безплатно пред университетите и площад "Централен".

progres_spisanie-za-mladite-hora

За автора

Вашият коментар