Оранжев велотур – днес в София

Днес (25 април) от 16 часа в София ще се проведе Оранжев велотур, посветен на безопасното движение по улиците. Холандското посолство в София и Велоеволюция отново организират велошествие, което е част от събитията, с които ще бъде отбелязан „Денят на краля“, националния празник на Холандия. Турът е наречен оранжев на националния цвят на Холандия – страна известна с масовото използване на колелото като средство за придвижване в града.

Официалното откриване на „Оранжев велотур“ е в 16 часа на 25 април (петък). Началната точка е Холандското посолство в България, на ул. „Оборище“ 15, а финалът – към 17:30 пред Националния театър „Иван Вазов“.

Мотото на Оранжевия велотур -2014 е „Безопасно придвижване с колело в София“ (Safe Cycling in Sofia). След голям успех, на миналогодишното, първо издание на събитието итази година се очакват министри, посланици, дипломати, известни личности и десетки велоентусиасти да са сред участниците.

Организаторите на велотура планират да демонстрират идеи, с които да покажат, че карането на колело в София е не просто средство за придвижване, а приятно преживяване. „Всеки на колело е добре дошъл да се включи в Оранжевия велотур, ще се радваме да носите и нещо оранжево“, казват от сдружение Велоеволюция.

За автора

Вашият коментар