Ротаракт клубовете с акция „Купи и Дари“ за Великден

За пети пореден път Ротаракт Пловдив, заедно с Ротаракт Пловдив Филипопол организират традиционната кампания „Купи и дари”. Инициативата се осъществява от Ротаракт клубовете в цялата страна и има национален характер. Основната цел на младите ротарактори е да накарат пловдичани да отворят сърцата си в тези светли християнски празници, като помогнат на изпадалите в нужда. Посланието, което отправят младите хора от Ротаракт е:


„Магията на добротата не е в количеството жестове, на които сме готови, а в качеството на тези от тях, които съумеем да сторим. В навечерието на Великден, ние от Ротаракт клубовете в България, ще Ви бъдем благодарни, ако направите дарение за децата лишени от родителски грижи и за социално слаби семейства. Нека запалената свещ във Великденската нощ освети душата Ви,а пламъка на любовта и добротата, изпълни живота Ви!“

Самата инициатива няма комерсиален характер. Изключват се традиционните форми на парични дарения и залага, предимно на набиране на храни от първа необходимост. Всеки, които е готов да се включи в кампанията купува храна, като от Ротракт се ангажират със сабирането превозвнето и разпределението на дареното.
Тази година партньор в инициативата „Купи и дари“ е Български червен кръст. Всеки, който желае да „отвори сърцето си“ и да помогне на нуждаещите се, може да го направи на „Велики четвъртък“ (12 април) от 17:00 до 20:00 часа в магазините:


Магазин“Лекси” – комплекс „Гранд“
Магазин „Лекси“ – бул. „Пещерско шосе“
Магазин „Лекси“ – бул. „Марица“
Магазин „Триумф“ – Тракия
Магазин „Слънчеви лъчи“ – кв. Кичук Париж

mediacafe.bg