Тежък сезон за пушачите!

На 1-ви юни тази година бе приет закон за забрана на тютюнопушенето на закрити места и от тогава сред мнозина започна разногласието – за или против. Още при гласуването между депутатите се появиха разногласия, като основен довод на опозицията бе, че България ще търпи 230 милиона лева годишни загуби от забраната и ще загуби 18 хиляди работни места. Интересни бяха и примерите, че ако има 100 единици никотин в тютюна, в патладжана те са 120.
Не след дълго законът се въведе и резултата бе следния:
Ресторантьорите натискат за цигарите, оборотите паднали с 25%! Трябва ли ни този закон? В защита премиера ни Бойко Борисов казва че защитаваме децата си, подпомагаме за едно по добро развитие и бъдеще. Аз бих казала, че тютюнопушенето е въпрос на личен избор който всеки има право да направи, и това дали ще бъде забранено в заведенията или не, не помага на децата да не виждат случващото се…
Все пак колко деца сте видяли да седят на бара вечер??
Първо цените на цигарите се увеличиха като при това пушачите заявиха, че тази промяна не би ги спряла. Сега законът дали успява да намали броя на пушачите или просто ги кара да пушат по път, на пейки и спирки и в открити заведения, като тези на закрито ще продължават със загубите??
А зимата? Ще могат ли всички да сядат на открито? Няма ли да предпочетат хората да се събират в дома си, където не само ще бъдат на топло, но и спокойно ще могат да „запалят една цигара”?
В заключение ще кажа, дръжте се пушачи, защото за вас идва един много тежък сезон!
 
 

За автора

Вашият коментар