Зелен Месец 2011

За трета поредна година Студентски съвет при Технически университет – София организира една от най-популярните студентски инициативи – проекта „Зелен месец 2011“. По този начин те показват своята ангажираност към глобалните проблеми. Екипът на mediacafe.bg изказва своите подкрепа и адмирации към участниците в „Зеления месец“. Ето малко повече информация за проекта :

1. Кои сме ние?
Ние сме Студентски съвет при Технически университет – София, законова организация, защитаваща правата на 11 000 студенти. Ние сме тези, които ще поведат колегите си и заедно ще направим нещо за себе си, обществото, околната среда.

2. Какво правим и защо?
Организираме доброволно за 3-та поредна година една от най-мащабните студентски инициативи – проекта „Зелен месец 2011”. Главната ни цел е да подобрим екокултурата на българина и най-вече на хората, които представляват интелектуалното бъдеще на България – студентите, като им даваме възможност организирано да проявят гражданска отговорност към себе си и мястото, в което живеят.

3. Как ще го постигнем?
С много ентусиазъм и желание от страна на колегите ни, ще осъществим различни спортни и културни мероприятия, които да демонстрират публично тясната връзка между човека и природата и активната младежка позиция. За да постигнем резултата, който целим обаче, ни е нужна и Вашата подкрепа.

4. Защо да ни помогнете?
Защото искаме да променим българския манталитет.
Защото е крайно време :
1. да спрем печално да се сравняваме с Европа без да правим нищо
2. да проектираме своята  „европейска реалност” със собствени сили.
Защото мястото на боклука е в кошчето за отпадъци, а не по детските площадки и градинки.
Защото можем и искаме да дадем пример.
Защото трябва да се научим да живеем в синхрон с природата.
Защото безразличието не разрешава проблема.
Защото младежта и бизнеса трябва да си подадат ръка и да дадат пример за активна социална и корпоративна зелена политика.

5. От какво се нуждаем?
– Медийна подкрепа (интервюта, статии, рекламни спотове и др.)
– Материално подпомогане (осигуряване на сцена за концерта, чадъри, напитки и хранителни продукти за спортните събития и редица други)
– Финансова помощ (за закупуване на рекламни материали)

6. Какво ви предлагаме?
Освен популяризиране на идеологията на „Зелен месец 2011” ще представяме и Вас, и помощта, чрез която показвате загрижеността си към младежта и приридата, в които са бъдещето на нашия утрешен ден. В замяна ние ще ви включим в рекламните ни материали: плакати, банери, радио спотове, флаери , винили и др. Включете се в „Зелен месец 2011” за да поставите добри основи или да надградите екологично насичената ви корпоративна политика.

mediacafe.bg