2000 участници на фестивала на Музите в Созопол от днес

Рекорден брой държави участници от четири континента на  XI –ят Международен фестивал на изкуствата – Музите 2016 в Созопол

Сдружение „Музите” и община Созопол организират за 11-ти път Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”

Античният град отново ще бъде арт център от  5 до 15 юли

Около 2000 участници ще се надпреварват в пет категории изкуство. Конкурсната програма включва големи публични музикални и танцови концерти в Амфитеатъра, изложби и театри, атрактивните дефилета из старинния град, анимации и забавления.

Основната цел на фестивала е да се поощрява и популяризира младежкото творчество и талант, да дава възможност на хора от различни националности и етнос да се изяват и най-вече да открие млади талантливи изпълнители, да представи техните качества и мултинационални култури на публиката в Созопол. Да бъде посредник  в намирането на нови приятелства със сходни интереси, да обогати националната култура  и уважение към културните традиции на всички държави и нации по света, да популяризира детската и младежка творческа работа, да подобри професионалните умения и квалификации на учителите и художествени ръководители.

Международен фестивал Музите 2016 е престижно културно събитие, което ще се проведе през юли в Созопол –град, който живее от хилядолетия. Созопол не притежава само море, невероятни пясъчни плажове и мек климат, а и богато културно наследство, древна история, магична атмосфера и е един от малкото уникални градове по света, в който романтиката е неизразима с думи, защато носи историята на траки, римляни и елини, а днес живее с ритъма на 21 век.

Созопол ще бъде домакин на участници от 18 държави от четири континента: Япония, Финландия, Литва, Русия, Молдова, Гърция,  Виетнам, Естония, Украйна, Китай,  Румъния,Словакия, Танзания, Полша,САЩ, Беларус, Латвия, и България.

Входът е свободен! Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 05.07 от 20 часа на сцената на Амфитеатър „Аполония”.

За автора

Вашият коментар