Българе представят „Осмото чудо“ на Античния театър

Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи премиерно своя четвърти авторски проект "Осмото чудо" пред пловдивска публика на 29 септември, четвъртък, от 20:00 часа на Античния театър. Пловдивската сцена е петата в страната, на която мащабната продукция ще бъде показана след бляскавата премиера на 14 юни в зала 1 на НДК.

Христо Димитров, който е продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. 

"Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век – ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Спектакълът е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл "Българе" дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла. 

Билетите за "Осмото чудо" на цени от 12, 15 и 20 лева от 1 август вече са в продажба в Билетен център пред Община Пловдив.

"Новият спектакъл на "Българе" е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което пловдивчани могат да се убедят сами", споделят организаторите на събитието за mediacafe.bg

За автора

Вашият коментар