Изнудват пловдивски фестивал в Капана със съд

Ревю-спектакълът „Моден капан", който трябва да се проведе за първи път в края на този месец, бе заплашен от стари познайници в гилдията да не се състои

Надя Вълева, срещу която има повдигнати десетки дела, плаши организаторите със съд и иска сериозно обещетение

Събитието, което е насочено към младите хора в Пловдив и цели да им даде стимул да се развиват в модната индустрия България, а не в чужбина, е засегнало болезнено Надя Вълева, която се води председател на "Националната камара за мода на България". Г-жа Вълева е отправила официално писмо до организаторите, от името на организацията, която управлява, да прекратят дейността си:

"Вярваме във Вашето благоразумие и очакваме незабавно прекратяване на незаконосъобразните Ви действия, както и контакт с нас за среща, на която да обсъдим начина, по който ще обезщетите членовете на Националната камара за мода на България за ощетените им авторски права", информира чрез писмо във Facebook до организаторката Анелия Янкова, Надя Вълева. 

Претенциите на пловдивчанката са за авторко право на името Fashion Rise (Моден Изгрев), под което тя е организирала и провела 9 събития за мода, а първото такова е на 16-ти юли 2004-та година в Несебър. През януари 2006-та Надя Вълева е патентовала името за 10 години. Проучване на mediacafe.bg обаче показва, че името Fashion Rise (Моден Изгрев) не подоновено в патентно ведомство и в момента искането от нейна страна е недействително, а още по странното в случая е, че името по никакъв начин не се свързва с това на Моден Капан.  

Пловдивчанката е добре известна от поредицата предавания за нея "Модни измами" в предаването Господари на ефира, в които десетки хора изказват претенции за неизплатени хонорари от участия в нейни ревюта, неизплатени заплати, както и други свеързани с курсове по мода. В интернет пространството пък по множество форуми и страници се апелира да се внимава, когато е намесено името на Надя Вълева, както и на това от множеството фирми, които управлява. Самата тя оповестява, че от 1-ви до 7-ми откомври тази година ще организира поредното си Модно събитие "Fashion rise", което явно е и основна причина за нападките от нейна страна и видимо предпочита да сплаши конкуренцията, както и пратньорите на фестивала чрез съд. 

От своя страна организаторите на Моден Капан приемат всекидневните нападки от Надя Вълева в интернет с усмивка и нямат намарение по никакъв начин да прекратят своето събитие:  

"Обвиненията към мен и дейността ми са абсурдни. Честно да ви кажа, трудно ми бе да обмисля какви точно са претенциите на тази жена. Имената на конкурсите ни са различни, в регламентите също по никакъв начин нямаме допирни точки. Не смятам да слизам до нивото й и да влизам в излишни конфликти", сподели пред mediacafe.bg организатоката на пловдивския фестивал "Моден Капан" Анелия Янкова. 

Вижте видео материалите в Господари на Ефира от 2014-та година ТУК!

Младежкият портал Mediacafe.bg е основен медиен партньор на първото събитие "Моден Капан" под тепетата и застава твърдо зад него познавайки хората, които го организират!

Повече за "Моден Капан" може да видите ТУК

Вашият коментар