Какво свързва родопско село и електронна музика

Родопското село се е превърнало в еквивалент на съхраненото българско, място където животът тече непроменен от години. Ето как едно интересно събитие успява да разчупи този стереотип

Доста нашумелият в последно време фестивал Meadows in the mountains предлага алтернативен вариант на съчетание между две на пръв поглед невъзможни за комбинация понятия – електронна музика и родопско село. 

Нека първо разкажем малко повече за самия фестивал. Meadows in the mountains се разполага в Полковник Серафимово. Малкото селище е в района на град Смолян. Там хората живея спокойно по стар тертип, съхраняват традиции и обичаи.

Щом наближи датата на фестивала, още от чаршията на населеното място може да видите шарени флагчета, паунови пера, всевъзможни ексцентрични костюми. 

Границите на самото събитие с времето все повече се размиват и се сливат с тези на дворовете и керпича на Полковник Серафимово. И съвсем умишлено дори част от програмата на евента представлява традиционна родопска музика – песни от хора на местните баби, които по случая обличат пълните си носии, които са наследство от поколения. 

Ако прочетете информацията в самия им сайт, ще останете впечатление, че по-скоро сте гости не на фестивала, а на една гостоприемна родопска махала. Всичко в замисъла на мероприятието е „едно с природата“. Съобразно заобикалящата ни среда, но извличайки най-ползотворното от нея. Йога практики, бране на билки и горски плодове, много танци до зори, посрещане на изгрева. Meadows in the mountains зарежда с такъв адреналин, какъвто никое кафе или екшън филм от „цивилизацията“ не биха били способни да осигурят. 

Ако искате да презаредите с енергия, успоредно с това да се наслаждавате на разнообразна електронна музика /да, за всекиго има по нещо/, то сложете старт на лятото именно с този фестивал.

Няма да издаваме повече от тайните на магията на фестивала. Затова пък ви препоръчваме силно да го посетите и сами да се потопите в тайнството и преживяването.

FACEBOOK

INSTAGRAM

Вашият коментар