Капана Фест се завръща отново от 1-ви до 3-ти юни (ВИДЕО И СНИМКИ)

Очаква ни чудовищна програма с безброй интересни акценти

Датите на следващото издание на едно от най-завладяващите пловдивски събития станаха известни днес

От 1 до 3 юни това лято в Капана отново се завихря истинска буря от страхотна музика, възхитителни артисти, интересни филми, качествена литература и още какви ли не вълнуващи неща

Музика

Всички знаем какво чудовищно преживяване е музикалната програма на любимия ни фестивал. Този път обаче музикалните вълни ще ни заливат от цели 5 сцени! И този сезон стартира без компромиси в селекцията и микса от качествени български изпълнители. А върхът на програмата отново ще е в ръцете на гости, които пристигат специално за фестивала от Щатите, с подкрепата на Фондация Америка за България. Staropramen Stage както винаги ще взриви феновете на рока и алтернативната музика. Чисто новата пешеходна зона на ул. Йоаким Груев пък бурно приветства млади и обещаващи таланти от цяла България на сцена Гласът на Капана

Грандиозно обновление в това издание претърпява култовият базар за грамофонни плочи, който превзема цялата ул. Абаджийска. Този път организаторите са ни скроили един пълнокръвен музикален свят, предлагащ колекции от редки плочи, както и специален Vinyl Stagе, предоставен от Red Bull, от който класически DJ-и ще забиват ритми за посветените в уличните танци.

Занаяти

Над 120 модерни занаятчии в Базар Капана ще ни направят разногледи от красиви и интересни неща, обособени в тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки и, разбира се, зона за Съвременна българска улична мода. 

Домакин на ърбън зоната е нашата лична, 100% пловдивска стрийтфешън гордост WHAT A MONSTAR, която приветства не само брутално впечатляващата инсталация на момчетата от Snake Legend, но ще се изправи рамо до рамо с титаните от Superdry, без да им отстъпва по качество и стил. Защото WHAT A MONSTAR е не просто креативен активист на фестивала, но и неговият Генерален Спонсор. Със сигурност очакваме много специални изненади от нашите любими чудовища!

​ 

Литература

Тази година организаторите обещават особено силна литературна зона, в която денят на 1-ви юни логично ще е посветен на детската книга и по симпатичен и нестандартен начин ще запознае най-малките гости на Феста и техните родители с наистина стойностни заглавия за деца, а през останалото време ще се срещаме с провокативни, интересни и много талантливи автори, които ще дадат всичко от себе си, за да ни впечатлят с иновативните концепции на своите представяния. А през последния ден на Феста в литературната зона публиката ще получи поле за изява, за да разкаже своите истории. Как? Ще разберете по-късно на страницата на Капана Фест във Facebook. 

Кино

Капана Фест ще ни потопи в магията на седмото изкуство с куп интересни независими филмови проекти и ще ни срещне с изключителни режисьори в Кино зоната, която ще преобрази площадките до Джумаята в едно феерично, вълшебно и много, ама много комфортно място. 
Капан за чудеса

Организаторите и спонсорите, Главен сред които е Staropramen, са положили наистина чудовищни усилия, за да превърнат улиците на Капана в неочакван лабиринт от артистични преживявания, където обикновеното и посредственото нямат място. Иначе казано: Nasimo разгръща още повече концептуалния проект за съвременната визия на Централни Хали, мащабите се увеличават и един гигантски, съвсем буквално истински капан, се превръща в пространство за изложби, Човешка джага прави благотворителност, каквото е вкусно, е и полезно, и изобщо, звучи толкова обещаващо, че се вдетиняваме и ни се ще веднага да е 1 юни. 

И това е само част от щурото чудо, което Капана Фест Лято 2018 ни подготвя.

Ако вече не си, сега е моментът да станеш част от събитието във фейсбук и да си от първите, който ще научат какво ще ни се случи! 

СНИМКИ от есенното издание на Капана Фест през 2017-та година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар