Кои са морските фестивали до края на лятото

Слънце, море, релакс, невероятни фестивали и събития – нищо не липсва през лятото. И тази година то ще е богато, забавно, интересно и приказно. Не ви трябва нищо повече от слънчеви очила и позитивно настроение, за да се насладите на лятото, освен може би малко помощ къде какво ще се случва по морето. 

От 1 до 7 август в град Варна ще се проведе Видеохолика – межународен видео арт фестивал. Това е седмото издание на фестивала, затова и седмата видеохолика поставя темата върху цифрата 7. Нестандартният фестивал ще се проведе на различни локации в града, а за официалните призове се състезават 51 видео арт произведения от 47 автори. Вратите на всички събития на Видеохолика за отворени за всеки, решил да се наслади на нещо по различно в началото на август месец. 

От 1 до 10 август плажът на Варвара ще е гореща точка за забавления и пълно отдаване на едно релаксиращо лято. Wake up Varvara ще бъде неповторим 10 дена яли, пили и се веселили фестивал. На феста ще присъстват DJ и изпълнители от родната и световната сцена. Заслужава си дори само за една вечер да се отиде и да се участва в приключението. 

Отново във Варна от 6 до 9 август ще можете да се насладите на Summer salsa fest. За 4-та поредна година в разрара на лятото ще се проведе фестивалът, благодарение на танцова школа Маламбо и ВСУ Черноризец Храбър. Програмата се състои от уроци, фиести, шоу програми и партита. Инструктори и школи от страната и чужбина ще са там, за да ви учат и забавляват и със специалното участие на Карън Форкано и Рикардо Вега, световни салса шампиони за 2014г. Присъстващите ще имат неповторимата възможност да танцуват със специалните гости на фестивала. 

За трета поредна година ще се проведе Фестивалът на фойерверките на плажа на Каварна на 14 и 15 август. Тази година фестът ще е по-грандиозен и освен великолепни фойерверки, танцуващи във въздуха, шоу програмата ще включва диджей, Румънеца и Енчев и специално международно участие. 

Фестивал на хвърчилата ще се проведе във Варна на деня на града, 15 август. Третото издание е организирано от Клуб „Асто – Въздушни чудеса“ и Сдружение за опазване на живата природа. Събитието е новаторско и атрактивно и цели да допринесе за изграждането на облика на града и да му придаде собствен уникален образ. 

Познатите на всички Празници на изкуствата Аполония се провеждат от 1984г. и тази година ще се състоят от 28 август до 5 септември в Созопол. 

 

Вашият коментар