Македонци откриват петия фестивал WakeЪп край Пловдив

Мечтите, любовта, ентусиазмът и вярата в по-добро бъдеще са движещата сила на фестивала WakeЪп! България.

За пета поредна година от 3 до 5 юли в местността до манастира „Св. Св. Козма и Дамян” край град Куклен (близо до Пловдив) ще се състои културно-музикалният фестивал WakeЪп! България, обединяващ български традиции и новаторство. В него ще участват повече от 15 групи, сред които Карандила Джуниър, „Тъпани и гайди” и Балкански. 

Откриването на фестивала ще се състои на 3 юли от 17 часа със специалните гости от Македония групите Conquering Lion и Green Out. Поканен е световно популярния транс диджей от Сърбия E–Clip, както и сънародника му Oxi. Програмата е структурирана на 4 тематични партита. Жанровете са етно фюжън, хип – хоп, реге и транс. Партитата ще се състоят на 2 вечерни сцени, а през деня малка сцена, качена на дърветата, ще озвучава вълшебната гора.

Културната част на фестивала ще бъде разделена на няколко части: арт базар, шатра за лекции, в които ще се обсъждат многото аспекти на алтернативния начин на живот, представени от хора, споделящи личния си опит.

Дневната програма включва кино, театър, различни видове спорт, йога и работилници. Един от основните акценти на фестивала са българските традиции, които ще бъдат представени чрез кукерски ансамбъл, нестинари от с. Българи и традиционни занаяти. Палитрата от активности ще бъде допълнена от зона за отдих, включваща чайна, хамачена градина и читалня.

Специално внимание ще бъде отделено на най-малките, за които е обособена детска зона със занималня, горски цирк и конна езда. А темата за екологията ще бъде застъпена на практика, като отпадъците ще се събират разделно, а в неделния ден всички ще могат да участват в рециклирането им.

Както всяка година  WakeЪп ще се предлагат кулинарни изкушения, включващи веганска храна, а за традиционалистите разнообразна скара.За повишаване градуса на настроението са построени 2 бара от естествени материали, на които ще се предлагат свежи напитки.

Предварителна продажба на билети се извършва до 28 Юни в мрежата на Ticket Logic и „На тъмно”. Цената на билетите е 30 лева, а количествата са ограничени.   

За автора

Вашият коментар