На 13-ти юни плетем задружно на открито

Плетенето по принцип е занимание, свързано с уединение – можете да се увлечете и да забравите света около вас. Дори съседите ви могат цял живот да не научат, че харесвате това хоби.

Инициативата "Световен ден на плетенето на открито" (World Wide Knit in Public Day – WWKiP) стартира през 2005 г. от Даниел Ланд и се отбелязва всека година  през втората събота от месец юни.

Затова Даниел решила, че хората, които обичат да плетат трябва да излязат на чист въздух и да се присъединят към други хора като тях, да обменят идеи и да се забавляват.

WWKiP е уникална инициатива и защото е най-мащабното събитие за любители на плетивото в цял свят. При това те се събират и отбелязват това събитие, защото им харесва, а не защото трябва да го организират.

Идеята е хората, които обичат плетивото, да се съберат заедно на открито и да прекарат няколко приятни часа заедно.

Ако обичате да плетете и желаете да се включите в подобно събитие, можете да го направите в София,Княжеска градина, при кучето-дракон, зад паметника на съветската армия

WWKIP day! Вземете си кълбо и куки, усмивката и елате да поплетем заедно! И така ще станете част от плетящите по целия свят.

 

Вашият коментар