Подобно на Христо Явашев обличат 100-годишни сгради в центъра на Пловдив (ВИДЕО)

Регистрацията за конкурса „Моден капан“ продължава до 30 март

За втора поредна година конкурсът за модни дизайнери обръща поглед към младите таланти на България

Най-добрите участници в конкурса „Моден капан“ ще имат възможността да представят своите модели пред многобройната публика, а един от тях да продължи своя творчески път с най-тънкия таблет в света.

Първият етап на събитието е до 30 март 2017 година, а необходимите документи и изисквания са публикувани в страницата на модното събитие. На 1 април ще бъдат обявени кандидатите достигнали до втори етап на събитието. На 15 април ще бъдат обявени 20 избрани дизайнери, които ще имат възможността да презентират своята колекция на грандиозен ревю-спектакъл, който ще се проведе на 20 май 2017 г. в творческия квартал на Пловдив и да спечелят ултра тънък компютър от известна марка. 

Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив ще предложи на публиката красиво съчетание от арт решения, модерна визия и талантливи български дизайнери, които заслужават презентация от най-висок клас. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, а балерините от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци.

Артистични решения от „Алениа“ ще допълват атмосферата в Капана, а в модния дух на цялото събитие ще бъде изградена необикновена инсталация – сгради на над 100 години отново ще „оживеят“, облечени в модерните идеи на Анелия Янкова и 2 000 метра плат.

Събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”. Основен партньор на събитието през 2017-а година е компанията Lenovo България, която ще определи свой фаворит сред дизайнерите по време на ревю-спектакъла „Моден капан“, който ще се проведе на 20-и май в Пловдив. 

Организаторите на конкурса „Моден капан“ напомнят, че събитието се провежда в три етапа и не е обвързано с такса за участие. 

СНИМКИ от първото издание на конкурса през 2016-та може да видите ТУК, както и в сайта на пловдивските музикални клубове ТУК

Повече информация за конкурса може да видите ТУК

Вашият коментар