Шейк дат Хълм 2019 – лятото среща закона (СНИМКИ)

И през настоящата година на Европейска столица на културата Пловдив се разтърси под звуците на Младежкия хълм

Shake That Хълм подлуди феновете си с хаус сцената "CUE Location 2", позиционирана в горичката под хълма 

В периода 30-ти август – 1-ви септември, на сцената на вече превърналия се в ежегоден фестивал "Шейк дат Хълм", се качиха разни и разнообразни изпълнители. Сякаш, именно за да покажат цветовете, които предлага града ни като Европейска столица на културата, жанровете бяха в крайности. Но не само в този аспект фестивалът може да бъде обявен като „събитие на полюси“. 

Типичният дневен айляк по хамаците и лежерната атмосфера на бири и тихи разговори отстъпваха място на щури концерти с падането на слънцето. От скара до ръчноизработени бижута, тениски и всевъзможни други „арт неща“.  От пенсионери до бебета в колички, да не забравяме и четириногите приятели, чиято територия е хълмът по принцип.

Първият ден ни срещна с проекта Paraplanner. Под звуците на fusion и jazzy лятната вечер съвсем напомняше някой далечен фестивал от друго време и друго място.

Продължихме с jazz  и funk на гребена на вълната на Kerana & Kosmonavtite, които дадоха положителен заряд на всички присъстващи. Ако някой случайно си беше забравил лятното настроение у дома, то тази страхотна група успя за секунди да го върне обратно.

Усетихме, че е петък след като прекрасната Mila Robert развя русите си къдри и с микрофон в ръка, нагорещи вече жарката лятна нощ. 

А, за да не спим до зори се погрижи и през трите нощи на Шейк-а електронната сцена CUE Location 2 организирана от професионалистите от CUE RENTALL, в ритъма на чийто бас стотици крака подскачаха и създаваха солидни облаци прах в екстаз от музиката. На сцената в горичката се изредиха едни от най-добрите DJ под тепетата, а осветлението бе повече от зрелищно. 

За втория ден мистериозно ще ви оставим да гадаете по този фотос!

Ще допълним само, че явно пловдивчани решиха да упражняват правата си на граждани в най-неподходящия момент. Гвоздей на програмата за 31-ви бе изпълнението на един от най-бързо развиващите се и любими изпълнители – NDOE, което обаче бе грубо прекъснато от „родната милиция“ по подаден сигнал. След няколко красноречиви приказки, господата полицаи се оттеглиха, а певецът – бунтар по душа, не възнамеряваше да разочарова феновете си и продължи своето изпълнение. Публиката адмирира това решение с бурни аплодисменти и невероятна подкрепа. Сякаш думите от песента „ше дойдеш ли със мен, к`вото и да стане…“ за първи път намериха материален облик.

Финал като на финал!

В първия ден от септември, въпреки неделната вечер, Младежки хълм преливаше от жадни за родна музика меломани. Разбира се, никой не остана разочарован!!!

На главната сцена момчето – оркестър Илин Илиев Indy направи зашеметяващ сет от мелодии, стилове и остави без думи публиката, боравейки умело с дузина инструменти наведнъж.  

След него Wagabunga Band ни заляха със звуци на саксофон и много танци.

А с последните изпълнители всички се върнахме в обичаното детство (и по-демократично казано – младини) с Ъпсурд. Хитовите парчета излязоха от CD-тата и зазвучаха под пловдивското тепе. И на финал като на финал – Ицо Хазарта разтърси присъстващите с парчето си „Браво“, на което всеки пригласяше, колкото му сили държат или колкото е запознат с текста – скоропоговорка.

А сякаш като по поръчка, срив в електрическата система изчака края на представленията на мейн стейдж-а и остави без ток и осветление половината площ на Младежки хълм.

Но дори с фенери в ръка, пловдивчани продължиха купона, все пак show must go on!

ФОТОГРАФ: Десислава Цвяткова – Di4ka

  • СНИМКИ и ВИДЕО от 2018-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ от 2017-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО на фестивала през 2016-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ на фестивала под тепето от 2015-та година може да видите ТУК

Повече за музикалните събития под тепетата ще намерите в сайта на клубовете!

Вашият коментар