Създателят на легендарното колело “Балканче“ изнася лекция на Капана Фест

Този уикенд Капана спортува с множество атракции и игри

Тридневният „Капана фест“, който ще стартира на 29-ти май, ще включва разнородни форми на изкуството – от музика и танци, през кино и литература, до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност.  

Една от темите, на които отганизаторите са отделили специално внимани е спорта: “Няма да  пренебрегнем и значението на спорта особено на този от улицата, за развитието на днешните младежи“.

За да подкрепят и стимулират развитието на улични спортове ще има специална рампа за свободно ползване по време на фестивала. Рампата ще е разположена на ул. ”Златарска”, а към нея ще бъде изграден и мултимедиен кът, в който ще се прожектират култови видеа и филми от бранша: ‘’Зараждането на скейт културата“.

Заедно със спортните активности ще се включат и творческите – ще се рисуват класически кецове от улични артисти през целия уикенд, като в неделя ще се направи изложба на кецовете, част от тях ще бъдат подарени чрез игри и томбола.  За творците също ще има конкурс, като първите трима ще получат специални награди, а за останалите също ще има подаръци.

Ще бъде обособена и специална вело зона на ул. ‘’Хр. Дюкмеджиев’’, където посетителите ще могат да участват в игри с награди свързани с колелото или да изрисуват собствения си велосипед.

В петък, създателят на легендарното ''Балканче'' – Петър Петров, ще изнесе лекция, която ще включва история, интересни факти и презентация на възроденото ‘’Балканче’’. Легендата ще бъде на разположение на посетителите на фестивала на техния вело пит-стоп – “Капана кара колело”. Предвидена е специална вело програма по случай деня на детето,която ще бъде обявена детайлно на фейсбук страницата на фестивала

Повече за музикалната част на фестивала четете ТУК

Вашият коментар