Световно известен белгийски театър открива фестивала „Черната кутия“ в Пловдив (ВИДЕО)

Официалното откриване на фестивала за театър и съвременен танц ще се състои в Дома на Културата "Борис Христов"

Eдни от най-актуалните танцьори смесващи акробатика, физически театър и жонглиране на белгийската сцена ще открият 9-то издание на "Черната кутия" в Пловдив. На самата главна (стълбите на Каменица) артистите от “OOups” (Белгия) ще покажат майсторски умения по бийтбокс и жонглиране, малко след 17:30 часа в неделя (31.05). Играта им представлява лудешки диво шоу с необуздан ритъм, което говори за пари по хумористичен, музикален и визуален начин. Актуалността на темата му го прави универсално и забавно за всички възрасти.

Официалното откриване на фестивала ще бъде дадено от 19:00 часа с френския спектакъл “Как едва успях да не размажа съпругa си“.  Той ще се играе в Дом на културата „Борис Христов“ от Силвия Ди Ренцо, Елоиз Дешемен, Алесандро Сабатини, Ан Лопез и Франсоа Лопез .

Спектакълът е инспириран от “Чуждата жена и мъжа под кревата” (Водевил в две действия по едноименния разказ на Ф. М. Достоевски). Водейки се шеговито по правилата на водевила, с карикатурен щрих блестящите актьори изиграват недостатъците и страстите ни, като отдават почит на вечната любов. Те ту се противопоставят, ту се влюбват, докато се превърнат в бурлеска, която разкрива чудовищната страна у всеки. Реалността се огъва,фантастичното набира сили.

Калейдоскоп на човешките чувства, този спектакъл е фотография на ежедневието, като че ли прелистваш семеен албум на непознати хора – странно огледало на съдбата.

Ан Лопес създава танцовата компания „Les gens du quai“ през 1998 г. заедно със Софи Жерар и Франсоа Лопес. Тя е хореограф на над 12 спектакъла за компанията. През 2004 Лопес получава наградата SACD New Choreographic Talent (dance/web/Europe project) за спектакъла „Неизменно напред“.

Деветият международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе от 31 май до 6 юни 2015 г. в Пловдив. Шестнадесет международни спектакъла ще бъдат представени в рамките на 7 дни. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, както и концерти и творчески ателиета.

Можете да намерите цялата програма на фестивала ТУК

Вашият коментар