Тази неделя Пловдив е завладян от магията на йогата

21 юни е Международния ден на йогата

В деня на лятното слънцестоене (21 юни) различни организации, йога клубове, студия, преподаватели и последователи се обединяват, за да споделят знания, опит и мъдрост, да сътворят едно прекрасно преживяване за всички, които вече се занимават с йога и да бъдат вдъхновяващ пример за навлизащите по този път.

Международният ден на йогата е обявен от ООН през 2014 г. 175 страни по инициатива на Индия се обединяват около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми.

Йога е система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума. Йога е една от шестте философски школи в Индия, която приема медитацията за основно средство за постигане на освобождението. Тя олицетворява единството на духа, тялото, мислите и постъпките, хармонията между хората и на хората с природата.
 

Програмата за деня на йоагата в Пловдив ще започне в 7 часа с практика на открито – Поздрав към Слънцето на Площад „Съединение”.  Това ще бъде и като символ на единството, обединението, което е и основното значение на йога. От 10 до 20 часа в Пловдивски Културен Институт ще се представят различни практики, йога класове, уъркшопи и лекции по теми свързани с Йога и Аюрведа.

Участващи организации, клубове, преподаватели и лектори, както и цялата програма на събитието можете да видите ТУК.

Всички практики и лекциище бъдат без вход.   За практическите занимания е необходимо участниците да са с подходящо облекло. Препоръчително е да носят лични постелки, както и да заявят предварително място за практическите часове на 032/66 44 33 или 0884 777 050 или на ki_plovdiv@abv.bg

 

Вашият коментар